black-maca

Co je Black Maca?

Maca je peruánská rostlina, která se pěstuje již více než 3000 let v drsných podmínkách hor And, tato superpotravina získává na popularitě a objevuje se ve všech možných produktech od koktejlů a doplňků stravy až po kosmetiku.

Pro ty, kteří macu již užívají, je těžké si ji nezamilovat. Černá maca je prospěšná pro ženy i muže a může pomoci zvýšit energii a výdrž, vyrovnat hormony, podpořit plodnost, dodat bystrou mysl a podpořit zdravé libido. 

V tomto příspěvku zjistíme, co je maca, seznámíme se s jejími nutričními vlastnostmi a podělíme se o 10 nejlepších magických výhod černého kořene maca pro ženy a muže.

Black Maca vs. jiné druhy macy

Ačkoli jsou k dispozici i jiné druhy macy, je lepší zvolit macu černou, nejlépe organickou a pocházející z Peru. V průběhu posledních deseti let výzkum ukázal, že černá maca má několik rozdílů, které ji odlišují od ostatních druhů macy. Obsáhlý výzkum na toto téma najdete zde, ale níže uvádíme několik klíčových bodů:

Antioxidační aktivita

V jedné studii bylo analyzováno „složení esenciálního oleje, lipidů a polysacharidů v různých fenotypech Maca“, aby se ukázal potenciální antioxidační účinek. Studie odhalila, že černá maca vykazuje vyšší antioxidační účinky než červená a žlutá maca.

Podporuje metabolismus

Studie na zvířatech ukázala, že černá maca specificky podporuje tvorbu a regulaci glukózy a podporuje zdravou metabolickou aktivitu. Došla k závěru, že „32 bioaktivních sloučenin v maca se zaměřuje na 16 proteinů, které se podílejí na poruchách metabolismu,“ a odhalila, že černá maca „suplementace pozitivně ovlivňuje prevenci poruch metabolismu lipidů a glukózy“.

Dále se podrobně podíváme na všechny hlavní výhody kořene černé macy pro ženy a muže, které jste možná nevěděli.

10 nejlepších výhod Black Maca pro ženy a muže

black-maca-benefits_1024x1024-9719778-7788080-2270097-7263878-2205560

Černá maca má mnoho úžasných zdravotních výhod pro muže i ženy.

Je známo, že zvyšuje výdrž, zvyšuje plodnost a zvyšuje počet spermií u mužů.

U žen pomáhá vyrovnávat hormony, zvyšuje libido, zvyšuje energii a zmírňuje únavu a příznaky menopauzy.

Muži a ženy, kteří mají zájem o budování svalové hmoty a zvýšení vytrvalosti a odolnosti, jej mohou užívat také denně.

Černý kořen maca se doporučuje pro:

  • Mužům, kteří chtějí zvýšit plodnost
  • Ženy, které chtějí dosáhnout hormonální rovnováhy
  • Mužům a ženám, kteří chtějí zvýšit libido
  • Muži a ženy sportovci, kteří chtějí posílit vytrvalost, sílu a odolnost.
  • Muži a ženy, kteří chtějí zlepšit soustředění, koncentraci a paměť
  • Muži a ženy, kteří chtějí zlepšit hustotu kostí

Black Maca pro libido u mužů a žen

maca-for-libido_1024x1024-5636378-8565758-7136435-9010878-5269696

Maca se v Peru používá ke zvýšení sexuální touhy u mužů i žen a tradičně se užívala jako afrodiziakum.

Výzkumy ukazují, že maca zvyšovala sexuální touhu u mužů již 8 týdnů po jejím doplnění.

Zajímavé na této studii je, že vědci měřili i další aspekty, které mohou ovlivňovat libido, jako je úzkost, deprese a hladina testosteronu a estrogenu. Studie však odhalila, že sexuální touha a libido se zvýšily nezávisle na těchto dalších faktorech.

A nejsou to jen muži, kdo může mít z této léčivé rostliny prospěch. Přehled, který se zabýval čtyřmi různými klinickými studiemi, zjistil, že ve dvou ze studií, kterých se účastnili dospělí muži a ženy v menopauze, dokázali účastníci zvýšit libido pomocí doplňků maca, a to již po šesti týdnech.

Black Maca pro plodnost u mužů

maca-male-fertility-9904352-1024x576-7581376-1605397-8385131-4557663

Pokud jde o zlepšení mužské plodnosti, zásadní je kvalita i počet (kvantita) spermií.

Přehled spojil výzkumy pěti samostatných studií a prokázal, že maca zlepšila kvalitu spermatu u neplodných i zdravých mužů a také snížila erektilní dysfunkci u mužů.

Black Maca pro tvorbu spermií

Jedna studie odhalila, že po čtyřměsíčním užívání doplňků stravy s macou se u devíti dospělých zdravých mužů ve věku 24-44 let zvýšil objem, pohyblivost a počet spermií.

V jiné studii „koncentrace a pohyblivost spermií vykazovaly rostoucí tendence“ u mužů, kteří užívali 1400 mg maca denně po dobu 3 měsíců.

Dalším bodem, který je třeba zmínit, je, že pokud jde o macu pro plodnost u mužů, černá maca se ukázala být účinnější než červená nebo žlutá odrůda.

Studie na zvířatech ukázala, že ze všech různých barev maky má „černá maca lepší účinky na spermatogenezi“, a zjistila, že „černá maca ovlivňuje počet spermií již 1 den po zahájení léčby“.

Jiná studie také ukázala, že ve srovnání s červenou nebo žlutou macou má „černá maca příznivější vliv na počet spermií a pohyblivost spermií v nadvarleti“ a jako jediný druh macy zvyšuje denní produkci spermií po 42 dnech léčby.

Black Maca při erektilní dysfunkci

Maca je někdy označována jako peruánská viagra, protože může přispívat ke snížení erektilní dysfunkce.

Jedna studie ukázala, že 50 mužů s mírnou erektilní dysfunkcí, kterým bylo po dobu 3 měsíců podáváno 2400 mg (2,4 gm) maca ve srovnání s placebem, zaznamenalo „významný účinek“ na jejich „celkovou a sexuální pohodu“ a výkonnost.

Black Maca pro zdraví kostí

Osteoporóza, stav, kdy se kosti stávají poréznějšími (snižuje se jejich hmota) a křehčími, převládá u žen po vstupu do menopauzy. Studie na zvířatech naznačují, že maca může pomoci podpořit zdravé kosti ve fázi po menopauze.

Jedna studie ukázala, že „maca byla účinná v prevenci úbytku kostní hmoty při nedostatku estrogenů“ u ovariektomovaných potkanů (potkani bez vaječníků), u kterých se projevila postmenopauzální osteoporóza. Jiná studie na hlodavcích rovněž dospěla k závěru, že černá maca má „ochranné účinky na architekturu kostí“ u ovariektomovaných (OVX) potkanů.

Blcak Maca pro energii a vytrvalost

stress-and-imbalance-8555775-9387359-7548460-4105902-9536626

Maca je velmi oblíbená mezi sportovci a těmi, kteří se věnují kulturistice, protože se předpokládá, že zvyšuje výkonnost, pomáhá nabývat svalovou hmotu a zvyšuje sílu, vytrvalost a odolnost.

Schopnost černé macy podporovat, stabilizovat a regulovat glukózu a metabolismus by mohla být jedním z důvodů, proč pomáhá v boji proti únavě a pozitivně ovlivňuje energii a náladu.

Black Maca pro zlepšení nálady

improve-your-mood-7760735-4106614-7909066-9085113-7698549

Mnoho studií prokázalo, že černá maca má schopnost zlepšovat náladu. Maca obsahuje rostlinné sloučeniny zvané flavonoidy, které pomáhají při příznacích úzkosti a deprese, především u žen po menopauze.

Jiná studie ukázala, že 3500 mg denní dávky macy „snižuje psychické příznaky, včetně úzkosti a deprese, a snižuje míru sexuální dysfunkce u žen po menopauze nezávisle na estrogenní a androgenní aktivitě“.

Ukázalo se také, že maca pomáhá při sexuální dysfunkci „vyvolané antidepresivy“ u žen i mužů, a samostatná studie ukázala, že černá maca může zlepšit náladu a podpořit celkovou „kvalitu života“.

Black Maca na paměť a koncentraci

Kromě zlepšení nálady maca prokazatelně zlepšuje paměť, učení a funkci mozku. Jedním z klíčových důvodů může být skutečnost, že maca pomáhá regulovat „hypotalamus-hypofýzu“, která hraje důležitou roli v soustředění a energetické rovnováze.

Kořen maca se v Peru tradičně používá ke zlepšení „školních výsledků“ a k posílení kognitivních schopností dětí a jedna studie ukázala, že „zejména černá maca zlepšuje učení a paměť“.

Studie na hlodavcích ukázala, že maca pomáhá zpomalit „úbytek kognitivních funkcí související s věkem“ a „zlepšuje kognitivní funkce, motorickou koordinaci a vytrvalostní kapacitu“ u myší středního věku. Několik studií ukázalo, že černá maca může zlepšit učení a paměť u myší s poruchami paměti.

Ukázalo se také, že kořen maca pomáhá ženám po menopauze „snižuje nervozitu, má menší potíže s usínáním, zlepšuje schopnost soustředění, zlepšuje pocit větší energie, snižuje pocity otupělosti a bolesti hlavy a snižuje noční pocení“.

Nežádoucí účinky Maca

Maca je obecně považována za bezpečný doplněk stravy a výzkumy uvádějí, že černá maca je „dobře snášena a bezpečná“.

Pokud však užíváte nějaké léky na předpis nebo ženy, které jsou těhotné či kojí, měly by se před užíváním macy poradit se svým lékařem.

Dávkování prášku z černé macy

Macu můžete do svého jídelníčku zařadit několika způsoby. Lze ji užívat v práškové formě a přidávat do ovesné kaše, smoothies, energetických tyčinek, jogurtu a dalších.

Nejjednodušším a nejpohodlnějším způsobem, jak tuto úžasnou bylinu zařadit do každodenního režimu, je podle nás užívání vysoce kvalitního terapeutického doplňku černé macy, který nemá nepříjemnou pachuť, která se může vyskytnout u práškové macy.

Optimální dávka se obvykle pohybuje mezi 1500 mg-3000 mg denně, ale doporučujeme začít s denní dávkou 1000 mg (500 mg v jedné tabletě maky).

Jaké výsledky můžete očekávat?

Stejně jako u jiných druhů doplňků stravy se výsledky liší a každý reaguje jinak, nicméně většina lidí po přidání maca do svého každodenního života uvádí mnoho pozitivních přínosů.

Může trvat několik dní až několik týdnů, než zaznamenáte přínosy užívání doplňků stravy s macou, takže klíčové je zůstat důsledný a užívat ji každý den po dobu alespoň 4-6 týdnů.

Mnoho výhod také závisí na typu doplňku černé macy, který si koupíte, o čemž si povíme více níže.

Jak koupit doplňky stravy Maca

Při nákupu doplňků stravy s macou je třeba mít na paměti několik faktorů.

Rozhodující je místo původu, protože stále více maca pochází ze zemí, jako je Čína, kde metody pěstování nemusí být regulovány a produkt může být pěstován za použití pesticidů, může obsahovat škodliviny, jako jsou těžké kovy, a může být dokonce geneticky modifikován.

Je důležité pečlivě kontrolovat etikety a hledat macu, která je označena jako Lepidium meyenii, pěstovaná v Peru, je 100% certifikovaná jako organická, neobsahuje GMO, je nejlépe veganská a želatinovaná.

Co je to želatinizace a proč zvolit želatinizovanou macu místo syrové macy v prášku?

Želatinizace je proces, při kterém se pomocí páry a tlaku extrahují a transformují účinné látky v maca pro zvýšení biologické dostupnosti. To znamená, že maca je snadněji stravitelná a rychleji se vstřebává do těla. Na rozdíl od názvu se při tomto procesu nepoužívá želatina, takže doplňky stravy jsou 100% vhodné pro vegetariány.

Proč BLACKMACA PREMIUM?

product-7812806-225x300-6877160-8213823-2889144-4258214

Komplexní složení:

  • 100% peruánský organický kořen Maca černá (Lepidium Meyenii).
  • Kořen kopřivy
  • Kořen zázvoru
  • Tribulus terrestris 
  • Borová kůra

Také:

  • Bez lepku a bez GMO
  • Vyrobeno v rámci správné výrobní praxe (GMP)
  • Bez sójového a slunečnicového oleje
  • Bez stearanů hořečnatých
  • Pro muže a ženy

Objednávejte zde!

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *